2010. december 7., kedd

A vadászati kultúra az oktatás és nevelés szolgálatában című akkreditált pedagógus továbbképzés részletek elrejtése 17:07 (14 órája)

Felhívás
A vadászati kultúra az oktatás és nevelés szolgálatában
című pedagógus továbbképzésre

A vadászati kultúra az oktatás és nevelés szolgálatában
Akkreditált pedagógus továbbképzés
Óraszám
30
Alapítási eng. szám:
OK-410/122/2010


Tanfolyam helyszíne:
Malomerdő Panzió, Ökoturisztikai Központ
8066 Pusztavám, Petőfi u. 162.
Időpontja:
2011. január 28-29-30. péntek-szombat-vasárnap
Időbeosztása:
Bentlakásos
A tanfolyamdíj tartalmazza a két ill. három ágyas szobában való elhelyezést és az ellátás költségeit!

Tanfolyamdíj: 49.900 Ft


Jelentkezési határidő: 2011. január 20. csütörtök
Cím: Euron Kft., 1146. Budapest, Cházár A. u. 5.

Kedves Kolléga!
                          
Az elmúlt években a közoktatásban olyan változások történtek, amelyek új szemléletet, új komplex tudást várnak el az óvodában és az iskolában dolgozó pedagógusoktól. Kulcsfontosságúvá váltak olyan fogalmak, mint a környezettudatos magatartás a természetvédelem. A közoktatási intézményekben is igény van arra, hogy korszerű természetvédelmi ismereteket, ezen belül a vadászati kultúrát, elméletet és gyakorlatot megismerve felelős szemléletet alakítsanak ki a gyermekekben, a tanulókban.
A vadászat az ember legrégebbi foglalkozása és létezik ma is. Az emberiség történelmét átívelő kora számos sajátos jegyét és feladatát alakította ki, ennek kultúrája az ember műveltségének forrása és szerves része.
A magyar vadászat nemzetközi megítélése kedvező. A kiváló vadászati lehetőségeken túl a hagyományápolás, a tradíciók megtartása teszi vonzóvá a vadászok számára. A gyakorlatorientált, 30 órás továbbképzés a fentiekben bemutatott területeken járul hozzá a pedagógusok módszertani kultúrájának fejlesztéséhez.

Az EURON Pedagógiai Intézet az Országos Magyar Vadászkamara támogatásával új továbbképzést indít.
A továbbképzés célja: a képzésen résztvevők szerezzenek ismereteket az egyetemes és a magyar vadászati kultúráról, a természetvédelemben valamint a környezeti nevelésben való felhasználásáról. Ismerjék meg a magyar vadászat rangját, nemzetközi megítélését és hagyományait, valamint a vadon élő állatok jellemzőit, az apróvad (fácán, mezei nyúl) és a nagyvad fajok (őz, szarvas, vaddisznó) szaporodását, védelmét, gondozását. A résztvevők szerezzenek jártasságot a vadászattal kapcsolatos ismeretek óvodai nevelésben valamint az iskolai nevelésben és oktatásban való felhasználásában, új módszerek alkalmazásában.

Azon munkakörök, amelyekben foglalkoztatottak számára javasolt a részvétel:
Munkakörök szerint: Óvodapedagógus, Tanító, Tanár, Könyvtáros tanár (tanító)
Beosztások szerint: Intézményvezető, Intézményvezető-helyettes, Munkaközösség vezető, Osztályfőnök, Szabadidő-szervező

A résztvevők jegyzetet, szakkönyvet, a tanfolyam elvégzéséről pedig tanúsítványt kapnak.

A tanfolyam helyszíne Fejér megyében, Pusztavámon található a Malomerdő Panzió és Üdülőház, Ökoturisztikai Központban. A két ill. három ágyas szobák zuhanyzóval, színes televízióval, internet csatlakozással felszereltek. Wellness szolgáltatásként szauna és jakuzzi kínál felfrissülést.

A tanfolyamról további információkat honlapunkon találhat: http://www.euron.hu, illetve érdeklődjön az alábbi telefonszámon: 06-1/784-7441, 0620/299-89-24