2010. október 22., péntek

ISMERETTERJESZTŐ ÉLMÉNYKIÁLLÍTÁS AZ ÓKORI EGYIPTOMBÓL


ISMERETTERJESZTŐ ÉLMÉNYKIÁLLÍTÁS AZ ÓKORI EGYIPTOMBÓL
TÁRLATVEZETÉS - MÚZEUM PEDAGÓGIA - BLUEOOTH TECHNIKA - INTERAKTÍV JÁTSZÓHÁZ ÉS KÉZMŰVES MŰHELYEK  - GYERMEK ÉS FELNŐTT PROGRAMOK

A KIÁLLÍTÁS
A látogató az élményutazás során egy ásatás területére lép. Éjszaka van, csak a régészek otthagyott lámpásainak fénye világít…A legenda szerint II. Ramszesz több mint 3000 évvel ezelőtt utasítást adott egy város felépítésére. A munkálatok befejezését egy hatalmas homokvihar akadályozta meg. Ezt a félig kész települést tárjuk fel 2010-ben egy egyedülálló kiállítás formájában. A kiállítást végig járva nagyon fontos információkat tudhatunk meg az ókori Egyiptom istenvilágáról, építészetéről és az ott élő emberek mindennapi életéről. A kiállításon való tájékozódást tárlatvezetők valamint az ókort jelen korunkkal összekötő bluetooth technika segíti.
AZ ÉLMÉNY
A kiállítás egyszerre több érzékünkre hat, így az első terembe lépve egyenesen az egyiptomi éjszakában találhatjuk magunkat, ahol süppedős homok, sejtelmes félhomály és a kiállítás inspirálta, a fáraó korát idéző méltóságteljes zene fogad. Itt csak a fejünkre szerelt világítás segítségével tájékozódhatunk a 700 négyzetméteres templomban, melyben az egyiptomi vallás legismertebb isteneinek szobrán kívül autentikus oszlopokon kísérhetjük figyelemmel az ókori ábrázolás művészetét. Tovább haladva egy sírkamrát tárhatunk fel, majd a briliáns csapdán kell sikeresen áthaladnunk, hogy megláthassuk a fáraók féltve őrzött kincseinek kicsinyített másolatát
TUDÁS ÉS TECHNIKA
Az ókori Egyiptomban számos technikai újdonság született, így ebből a kiállításból sem hiányozhat a legmodernebb technika. A bluetooth-nak köszönhetően unalmas információs táblák helyett a látogatók saját mobiltelefonjára érkezik az információ, amit hazaérve sem vésze el: újra elővehetik és mélyíthetik tudásukat.

JÁTÉK ÉS INTERAKTIVITÁS ( a választható kb. 1 órás játszóházas foglalkozás, kiegészítő jeggyel látogatható. Költsége 300 Ft/fő) A kiállítás szabadon választható termében Az élet háza – interaktív játszóház és kézműves műhely fogadja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Korhű jelmezekben öltözött játékmesterek, naponta változó egyiptomi mesterségeket bemutató  kézműves műhely(papiruszkészítés, egyiptomi időmérő edények, hieroglifa írás, ékszerműhely…), korfelidéző logikai és társasjátékok fogadják a látogatót, ahol rövid betekintést nyerhetünk az egyiptomiak hétköznapjaiba, mesterségeibe és még régész inassá is válhatunk… A csoportos foglalkozásokhoz bejelentkezés és regisztráció szükséges.

LEGYÉL HŐS A FÁRAÓK FÖLDJÉN!
EGYIPTOMI MESEÍRÓ ÉS ILLUSZTRÁCIÓS PÁLYÁZAT
óvodásoknak, általános és középiskolásoknak – korosztályi bontásban
Az egyiptomi irodalom számos gyönyörű mesével, mítosszal ajándékozta meg az utókort. Ezekből választottunk egy különlegesen érdekes történetet, aminek érdekessége, hogy nem maradt ránk a mese valóságos befejezése. Az elátkozott királyfiról és hűséges királylányról szóló óegyiptomi történetünk befejezése és illusztrálása a vállalkozó kedvű gyerekcsoportokra és egyéni pályázókra vár! Az alkotásokból a kiállítás helyszínén, december elején tárlatot rendezünk. A pályázók között értékes ajándékokat és belépőjegyeket sorsolunk ki.
A pályázati kiírásban és elbírálásban együttműködő partnerünk a Magyar Illusztrátorok Egyesülete A pályázat beadásának határideje: 2010. november 24.
A részletes pályázati kiírás és pályázati feltételek kérhetők és letölthetők a lent megjelölt elérhetőségeken. www.festumrendezveny.hu

OKTATÁS – MÚZEUMPEDAGÓGIA (a választható kb. 3 órás foglalkozás, kiegészítő jeggyel látogatható. Költsége: 800 Ft/ fő)
Interaktív, tananyagba beilleszthető foglalkozás korosztályi bontásban gyerekeknek. Múzeumpedagógia a játszva tanulás jegyében. A kiállítási élményt tapasztalati úton való ismeretszerzést fokozza egy kidolgozott, két részből álló interaktív foglalkozás. A foglalkozás során szerzett információk szervesen beépíthetőek a tananyagba. A 3 órás projektmunka során a csoportok - Kiss Enikő egyiptológus, múzeumpedagógus irányításával, - két turnusban tekintik meg a kiállítást és készítenek kézműves tárgyakat. A látogatás közben oldják meg az összeállított feladatokat, ezáltal a látottak, hallottak elősegítik a megszerzett ismeretek megőrzését. A feladatok a kiállított tárgyakra épülnek, valamennyi foglalkozás típusnál egységesek. A foglalkozások kézműves tematikája választható. (Templomszimbolika; Mumifikálás; Istenek és mítoszok) A program részletes tájékoztatóját ld. a honlapon www.festumrendezveny.hu .

GYEREKBIRODALOM KULTURÁLIS PROGRAMOK
NOVEMBERTŐL SZOMBATONKÉNT (időpontok ld. a honlapon)
koncert – táncház – meselabirintus – kézműves műhely - színház ismeretterjesztő előadások - ókori bazár filmklub - keleti ínyencségek és természetgyógyászat A rendezvénysorozattal szeretnénk a nagyközönség számára közelebb hozni az ókori egyiptomi és keleti kulturális örökség tárgyi és szellemi kincseit.


Helyszín: WAX Kultúrgyár, IV. kerület József Attila utca 4-6. (A kék metró Újpest Városkapu megállótól gyalog öt perc, ingyenes pakolási lehetőség)
Nyitva tartás: naponta 10:00-20:00
Helyszín: WAX Kultúrgyár, IV. kerület József Attila utca 4-6.


Jegyárak:

Hétközben Ft/fő
Hétvégén Ft/fő
Felnőtt
2600 Ft
2900 Ft
Gyermek (3-14)
1500 Ft
1900 Ft
Diák,Nyugdíjas (igazolvánnyal)
2000 Ft
2400 Ft
Iskolás csoport (15 főtől, 1 fő kísérő ingyen)
1400 Ft
1800 Ft
Felnőtt csoport (15 főtől, 1 fő kísérő ingyen)
2000 Ft
2400 Ft
Családi (2 felnőtt+2 gyerek)
6700 Ft
8000 Ft
Múzeumpedagógiai foglalkozás gyermek csoportoknak
Jegyár + 800 Ft/ fő
Jegyár + 800 Ft/ fő
Játszóházas foglalkozás
Jegyár + 300Ft/fő
Jegyár +300 Ft / fő
Gyerekbirodalom egyéni *

600 Ft
Gyermekbirodalom családi (4 fő)*

2000Ft
Kortörténeti születésnapi party
egyéni ajánlatkérés
egyéni ajánlatkérés
Speciális tárlatvezetés (10 fő felett egyiptológussal, előre meghirdetett időpontban
Jegyár + 500Ft/fő
Jegyár + 500Ft/fő
*A kiállításra szóló jegyet nem tartalmazza, attól függetlenül is látogatható
         A csoportok utaztatásához igény esetén külön buszt biztosítunk!

Jegyek elővételben interneten a Concert&Media honlapján, e-mailben a ramszesz@festumrendezveny.hu. címen rendelhetők, illetve a helyszínen megvásárolhatók. További információ a kiállításról és az oktatási-kulturális programokról a Festumrendezvény és a kiállítás honlapján olvasható: www.festumrendezveny.hu  A csoportos kedvezmény igénybevételéhez  legalább 72 órával a látogatás előtti regisztráció szükséges. Csoportos regisztráció, jelentkezés múzeumpedagógiai foglakozásra, játszóházra, kortörténeti születésnapi partyra, valamint a speciális tárlatvezetésekre:
Tel.: 36-20/ 241-1252, vagy 36-30/ 462-1276; E-mail: ramszesz@festumrendezveny.hu
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ részletes tájékoztatás a programokról: www.festumrendzveny.hu Beke Kata +3630/207-8029    Szathmáry Éva +3630/636-3864
rendezvényszervezés, sajtó-kommunikáció Festum RendezvénySzalon Kft.