2010. október 19., kedd

Múzeum szakmai napja

Szakmai nap a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban:

Tisztelt Pedagógus kollégák!


Szeretettel meghívjuk Önöket, 2010. október 25-én, hétfőn 14.30-ra a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szakmai napjára, amelyet a történelem, a földrajz és technika szakos tanárok számára rendezünk.

A szakmai nap keretében szakmuzeológusok mutatják be a

„Mozgásban – a Hídember gépei” című időszaki kiállítást. A múzeumpedagógusok ismertetik és bemutatják a különböző korcsoportoknak kidolgozott múzeumpedagógiai programokat (múzeumi órákat) és a pedagógusoknak készített oktatási segédanyagokat.


A szakmai napon megtekinthetik és kipróbálhatják a kiállításban működő szerkezeteket. Felülhetnek a kőbányai lebegővasút 1:1-es modelljére, felléphetnek a Carolina gőzös 1:1-es félmodelljére, működésbe hozhatják a lójárgányt.


A kiállítás készítésekor arra törekedtünk, hogy a reformkort komplexen mutassuk be a technika- és közlekedéstörténet újításain keresztül. Megismerhetik a vasútépítés, a gőzhajózás, a folyamszabályozás, és a mezőgazdasági ipar hőskorát. Bepillanthatnak egy korabeli veszteglő állomásra, és kitérünk a közegészségügy fejlődésére is.

A kiállításon végigkövethető gróf Széchenyi István sokoldalú munkássága, amely meghatározó volt Magyarország XIX. századi történelmében, még jóval a reformkor utáni időszakban is.


Szeretettel várjuk Önöket!

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológusai és múzeumpedagógusai.


Tisztelt Kollegák!

Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb október 20.-án szerdán 16.00 óráig, telefonon 06 1 273 3840 a múzeumpedagógiai csoportnál, vagy e-mail útján bikics@mmkm.hu szíveskedjenek. A programra előzetes jelentkezés FELTÉTLENÜL szükséges.