2010. november 22., hétfő

Hálózatok az oktatásért konferencia

Budapest, Hotel Benczúr - 2010. december 9.

Tudatában vagyunk annak, hogy milyen hálózatoknak vagyunk részei, és vajon felismerjük-e a hálózatokban rejlő valódi lehetőségeket?
Mit értünk pontosan hálózat alatt? Hogyan építsünk fel és működtessünk egy hálózatot?
Milyen jelentősége van a hálózatoknak az oktatás, képzés és a tanulás területén?

Ilyen és hasonló kérdésekre keressük meghívott vendégeinkkel közösen a választ a konferencián.

Az elmúlt években az oktatásügy számos területén indult el olyan fejlesztés, mely már a tervezéskor tudatosan épített a hálózati tudás és együttműködés hozzáadott értékére. Konferenciánk célja, hogy a fejlesztési projektek szakemberei segítségével feltárjuk, összegezzük és továbbgondoljuk, hogy hogyan használjuk ki az oktatási hálózatokban rejlő erőforrást.

A konferencia az Európai Unió egyik legfontosabb közös oktatási célkitűzéséhez, az egész életen át tartó tanulás támogatásához kapcsolódó hazai rendezvénysorozat 2010-es tevékenységének zárása, melynek célja az egész életen át tartó tanulás stratégiájának népszerűsítése, napi valósággá tétele az érdekelt szereplők számára.

A konferencia keretében első alkalommal átadásra kerülnek a ’Hálózati tanulásért’ díjak is a legaktívabban és legeredményesebben működő partnerségek számára. Az előadások és jó gyakorlatok bemutatása után a résztvevőknek lehetőségük lesz kerekasztal-beszélgetés keretében kérdéseik megfogalmazására, személyes véleményük, tapasztalataik megosztására is, illetve részt venni egy interaktív hálózatépítő mini-tréningen.

Várjuk olyan oktatási és képzési területen aktív szakemberek, pedagógusok, önkormányzati, civil vagy egyéb szakmai
szervezetek/intézmények képviselőit
, akik hálózati tapasztalataikat kívánják megosztani, és mindenkit, aki szívesen tanulna mások jó példáiból.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, melyet a honlapon található on-line jelentkezési lapon tehet meg legkésőbb 2010. december 3-ig. Részletes program és regisztráció