2010. november 16., kedd

Ingyenes továbbképzés

Tisztelt Intézményvezető!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a Kodolányi János Főiskola ingyenes pedagógus továbbképzéseit középiskolai tanároknak 4 helyszínen az országban

A továbbképzésen való részvételről igazolást állítanak ki, amely a hétévenkénti továbbképzési kötelezettségbe beszámítható az alábbiak alapján: a pedagógus-továbbképzésről szóló 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet 5. § (3) módosult d) pontja szerint a hétévenkénti továbbképzési kötelezettség legfeljebb 25%-a – a munkáltató döntése szerint- teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel is, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.


A sikeres felsőoktatási jelentkezés kulcsa: továbbtanulási stratégiák és taktikák

A képzés célja:
A képzés célja elsősorban a középiskolában oktató tanár kollégák számára a felsőoktatás rendszerének bemutatása az utóbbi években lezajlott változások tükrében. A képzés az elméleti információk mellett praktikus ismereteket is szeretne nyújtani a középiskolákban dolgozó tanárok, osztályfőnökök számára ahhoz, hogy továbbtanuló diákjaikat hatékonyan tudják segíteni a választásban, a jelentkezési dokumentáció helyes kitöltésében, az új pontszámítási rendszerben való eligazodásban. A képzés céljai között szerepel az is, hogy a felsőoktatásban használatos fogalmakat, a legfontosabb jogszabályokból fakadó előírásokat és lehetőségeket is megismertesse a résztvevőkkel.

A képzés egy elméleti és egy gyakorlati modulból áll.
Az elméleti modul a felsőoktatásban lezajlott legfontosabb változásokat, folyamatokat mutatja be, kitekintést ad az egységes európai felsőoktatási térségben zajló legfontosabb folyamatokra is.
A hazánkat érintő témák közül bemutatja a felsőoktatás munkaerőpiaci kapcsolatait, választ ad a kérdésre, hogy szükség van-e diplomásokra? Bemutatja a legfontosabb változásokat az érettségi és a felvételi rendszerében.
A gyakorlati modulban a résztvevők praktikus segítséget, tanácsokat kapnak olyan kérdésekben, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a jelentkezési sorrend összeállításánál, mit jelent az ÁFIN-os, mit jelent a költségtérítéses képzésre való jelentkezés, pontszámítás rendszere, az átjelentkezés egyik intézményből a másik intézménybe, miről is szól az FSZ képzés?


A képzés célcsoportja:
Bármilyen szakos középiskolai tanár, osztályfőnökök, iskolaigazgatók, munkaközösségek vezetői.

Képzési idő:
6 tanóra (péntek délután, 13.00-tól kb. 18.00 óráig)

Választható helyszínek és időpontok:

Székesfehérvár, KJF A ép. Szabadságharcos u. 59.,                            november 12. 13.00-tól
Siófok, KJF Siófoki Oktatási Központ, Petőfi sétány 1.,                                   november 19. 13.00-tól
Orosháza, KJF Orosházi Oktatási Központ, Gyopárosi u. 4.                  november 26. 13.00-tól
Budapest, KJF Budapesti Oktatási Központ Frangepán u. 50-56.          december 10. 13.00-tól

Figyelem! A képzésen való részvételhez jelentkezési lap kitöltése szükséges, amelyet a http://felnottkepzes.kodolanyi.hu oldalon talál!