2010. november 22., hétfő

Új kiadványok

Alma a fán - Párbeszédek a kompetenciafejlesztésről címmel megjelent a Tempus Közalapítvány új kiadványa. Kötetünket az oktatás minősége, illetve a tanulói és tanári kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő szakmabelieknek és laikusoknak, így a gyermeke fejlődését nyomon követő szülőknek egyaránt ajánljuk.

A kiadvány nyolc interjút tartalmaz: a közoktatás nemzetközi, illetve hazai színterein tevékenykedő és az óvoda, iskola világából érkező pedagógus, intézményvezető, egyetemi oktató, pszichológus, oktatási szakértő és kutató segítségével járjuk körbe a kompetenciafejlesztés témáját.

Az interjúk jól tükrözik, hogy a kompetencia alapú oktatás ideájának és hazai gyakorlatának felfogásbeli háttere távolról sem egységes. Célunk, hogy a tájékozódás érdekében összegyűjtsük és bemutassuk a fogalom legfontosabb alkalmazásait ebben a tanítással-tanulással kapcsolatos, szerteágazó témakörben!

Beszélgetőpartnereink: Benyeczkóné Juhász Katalin, Falus Iván, Kádárné Fülöp Judit, Lannert Judit, Móri Árpádné, Trencsényi László, Ütőné Visi Judit, Vekerdy Tamás

A kiadvány elektronikus formában is elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu  / Könyvtár
 ***
Esélyteremtő iskola címmel megjelent a Tempus Közalapítvány HOPPÁ Disszeminációs füzeteinek legújabb száma.
A disszeminációs füzet a Comenius iskolai együttműködések esélyteremtő, válogatott jó példáit tartalmazza. Kiadványunk a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve üzenetéhez kapcsolódik. A benne szereplő összefoglalókat olyan pedagógusok írták, akik projektjeik előkészítése, megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítottak a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű gyermekek nemzetközi együttműködésbe való bekapcsolódásra. Mint látni fogják, a bemutatott projektek különböző témákat dolgoztak föl, közös viszont, hogy minden iskola törekedett az esélyegyenlőség érvényesítésére.
A kiadvány elektronikus formában is elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu  / Könyvtár